Over Wesley
Tinkeraar, hosselaar en circulaire denker
Waarom? Hoe? Wat?

Het hart staat voor waarom ik doe wat ik doe, de handen zijn kenmerkend voor hoe ik het doe en de uitschuifbare elementen eromheen laten zien wat ik precies doe. Afgeleid van de Golden Circle van Simon Sinek.

Wesley dos Santos is als jonge Rotterdamse ondernemer, een rolmodel voor velen. Hij is een go getter en inspirator geworden, mede door het oprichten van de bedrijven Diversité Footwear en iKapitein.

Voordat Wesley begon met ondernemen, is hij in 2013 afgestudeerd als Bedrijfskundige. Hierna is hij bij het UWV gaan werken, als Adviseur Werk & Business. Naast zijn werk, was hij bezig met conceptontwikkeling en verdiepte hij zich in het ondernemerschap. Kenmerkend voor Wesley is zijn gedrevenheid, creativiteit, positieve energie, transparantie én sterke wil om iets terug te geven.

Momenteel is Wesley ondernemer en deelt hij zijn kennis/ervaringen op evenementen, scholen en bedrijven. Dit doet hij middels interactieve lezingen, tinker-sessies en workshops. Onder andere op de Willem de Kooning Academy waar studenten in samenwerking met Diversité Footwear binnen 2 weken een sneaker leren ontwerpen, positioneren, maken en presenteren.

Wesley heeft als missie om per jaar minimaal 25.000 mensen te inspireren om de volgende stap te zetten op het pad dat zij het liefst willen bewandelen. Kennis delen is slechts één van de voorbeelden die Wesley vangt over de noemer 'circulair denken'. Ook in financieel opzicht doet Wesley iets terug voor de samenleving. 'Van elk verkochte schoen gaat een percentage naar kinderen in Kaapverdië. Daar adopteert Diversité Footwear jaarlijks één basisschool en betalen dan hun schoolgeld, zodat ze onderwijs kunnen krijgen.

Door de jaren heen, heeft Wesley zich ontwikkelt tot ervaren spreker, tinkeraar en ondernemer. Hij spreekt onder andere graag over de voor hem essentiële vaardigheden voor de huidige en toekomstige economie; tinkeren, hosselen en circulair denken oftewel; Tinkhustcularity.

Aardig Onderweg Award 2018

In 2017 is Wesley gestart met bootverhuurbedrijf iKapitein. Met iKapitein heeft hij in 2018 de RET Aardig Onderweg Award (AOA) gewonnen. Met deze prijs, kan hij zijn initiatief waarmaken, voor het ontwikkelen van s' werelds eerste plezierboot, met een ingebouwde vuilvanger. Hiermee wil Wesley de regio Rotterdam mooier, slimmer en duurzamer maken.

FunX Media Business Award 2018

Wesley heeft in 2018 met zijn schoenmerk Diversité Footwear de FunX Media Business Award gewonnen. Voor Wesley was 2018 een enerverend jaar. Hij werd hierin tevens uitgenodigd voor het Staatsbezoek en het Staatsbanket met de President van Kaapverdië en Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima Zorreguieta in het Paleis op de Dam.

TEDx

In 2019 stond Wesley op het podium van Tedx Rotterdam. Op de welbekende rode stip deelde Wesley zijn verhaal over de voor hem essentiële vaardigheden van de huidige en toekomstige economie; tinkeren, hosselen en circulair denken oftewel Tinkhustcularity.

Eigen ondernemingen

Ondernemingen

Meer dan alleen een schoenenmerk. Wij maken exclusieve producten voor go-getters die met ons willen groeien door terug te geven.
Bekijk Diversité
Wil jij opvallen met jouw cv en een grotere kans op slagen tijdens het solliciteren? Maak dan een unieke cv met onze online tool.
bekijk uniekcv
Zelf varen op de binnenwateren met boten waar plezier, innovatie, bewustwording en recycling samenkomen? Dat kan bij iKapitein!
bekijk ikapitein
CONTACT
Marconistraat 16
3029 AK Rotterdam

VIP NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte door je aan te melden voor de VIP nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
SOCIAL MEDIA