Over Wesley
Tinkeraar, hosselaar en circulaire denker
Waarom? Hoe? Wat?

'Het hart staat voor waarom ik doe wat ik doe, de handen zijn kenmerkend voor hoe ik het doe en de uitschuifbare elementen eromheen laten zien wat ik precies doe. Afgeleid van de Golden Circle van Simon Sinek.' - Wesley dos Santos

Wesley dos Santos is als jonge Rotterdamse ondernemer, een rolmodel voor velen. Hij is een go getter en inspirator geworden, mede door het oprichten van de bedrijven iKapitein, Diversité Footwear, Aqua Mobility en het uitgeven van zijn boek 'Ondernemen als een Baas.

Wesley dos Santos (1991) is bedrijfskundige, spreker, auteur, presentator maar bovenal ondernemer met twee succesvolle bedrijven op zijn naam (iKapitein en Aqua Mobility). Daarnaast geeft hij lezingen en workshops, is hij bekend van zijn TEDX Talk, en coacht hij regelmatig mensen om hen te helpen hun dromen waar te maken. Wesley heeft een Kaapverdische achtergrond, is geboren en getogen in Rotterdam (Delfshaven) en heeft samen met zijn vrouw Leticia een dochtertje: Céline Amora.

‘’ TINKEREN, HOSSELEN EN CIRCULAIR DENKEN. ’’

Voordat Wesley begon met ondernemen, is hij in 2013 afgestudeerd als Bedrijfskundige. Hierna is hij tijdelijk bij het UWV gaan werken, als Adviseur Werk & Business. Naast zijn werk, was hij bezig met conceptontwikkeling en verdiepte hij zich in het ondernemerschap met als gevolg diverse opgerichte ondernemingen en unieke ervaringen. Van het winnen van prijzen tot aan gesprekken met Koning Willem Alexander, Koningin Maxima en de President van Kaapverdië. Kenmerkend voor Wesley is zijn gedrevenheid, transparantie, de positieve energie die hij uitstraalt, gevoel voor humor en bescheidenheid.

Om zijn dromen waar te maken past Wesley altijd drie essentiële 21 eeuwse vaardigheden toe: tinkeren, hosselen en circulair denken. In samenwerking met Uitgeverij A.W. Bruna heeft Wesley deze vaardigheden verwerkt in een inspirerend boek genaamd; ‘Ondernemen als een Baas’. In het boek vertelt Wesley stap voor stap wat de vaardigheden zijn, hoe hij ze heeft ontdekt en hoe hij ze inzet in zijn ondernemingen.

Daarnaast heeft hij ook rolmodellen als baltovenaar Soufiane Touzani, alleskunner Jandino Asporaat, Picnic-oprichter Michiel Muller, ex-voetbalster Anouk Hoogendijk, artiest Winne, Jumbo-topvrouw Colette Cloosterman, Emms van hiphopformatie Broederliefde en strafrechtadvocaat Mark Teurlings geïnterviewd om erachter te komen op welke manier zij tinkeren, hosselen en circulair denken om te kunnen ondernemen als een baas.

Het boek verscheen op 1 september 2020 en de eerste druk was meteen uitverkocht. De tweede hybride druk (met QR-codes) is momenteel zowel online als offline bij boekenhandels te verkrijgen. Ook is er een luisterboek versie beschikbaar op Storytel dat door Wesley zelf is ingesproken.

ONDERSCHEIDINGEN
2018
Winnaar FunX Media Business Award
2018
Winnaar RET Aardig Onderweg Award
2019
Ted Talk Spreker - Tinkhustcularity
2019
Genomineerd Kleurrijke Top 100
2020
Duurzame Jonge Top 100
2020
Auteur 1e boek ‘Ondernemen als een Baas’
2021
Financieel Dagblad Top 50 Jonge Talenten

iKapitein Boats & Bites

In 2017 is Wesley gestart met bootverhuurbedrijf iKapitein. Met iKapitein heeft hij in 2018 de RET Aardig Onderweg Award (AOA) gewonnen. Met deze prijs, heeft hij s' werelds eerste plezierboot met een ingebouwde vuilvanger ontwikkelt. iKapitein is uitgegroeid tot de grootste waterrecreatie onderneming van Rotterdam. Het is nu een plek waar men next level kan varen, (water)fietsen, eten en suppen.

Aqua Mobility

In 2021 is Wesley met een compagnon gestart met het importeren en distribueren van exclusieve waterrecreatie producten waar zij het alleenrecht voor hebben weten te bemachtigen in Europa. Zij gaan door, daar waar de weg eindigt. Zo hebben zij o.a. de Schiller Waterbike succesvol geïntroduceerd en uitgerold in Nederland, België en Nederlandse Antillen. In 2022 breiden zij het product verder uit en gaan zij aan de slag met een ander exclusief waterrecreatie product genaamd; The HydroFlyer.

Ondernemen als een Baas

In 2020 heeft Wesley in samenwerking met Uitgeverij A.W. Bruna en schrijver Johan van Boven het boek 'Ondernemen als een Baas' uitgegeven. In het boek vertelt Wesley stap voor stap wat de vaardigheden zijn, hoe hij ze heeft ontdekt en hoe hij ze inzet in zijn ondernemingen. Ook rolmodellen zoals Jandino Asporaat, Soufiane Touzani en Michiel Muller (oprichter van Picnic) vertellen hoe zij deze vaardigheden inzetten. Na het lezen van het boek weet ook jij hoe je deze drie essentiële 21 eeuwse vaardigheden (tinkeren, hosselen en circulair denken) in kunt zetten om ook jouw dromen waar te maken.

CONTACT
Marconistraat 16
3029 AK Rotterdam

VIP NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte door je aan te melden voor de VIP nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
SOCIAL MEDIA